«Οι περιπέτειες της Έμιλυ Γκρέκο – Πρώτος Αφρικανικός κύκλος»

Για το έντυπο γράψτε στο: emilygrecostoryteller@gmail.com

Έτοιμη η έκδοση. Μέσα από τις μεγαλύτερες διεθνείς πλατφόρμες ηλεκτρονικών βιβλίων. Μόλις κυκλοφόρησε στην μεγαλύτερη διεθνή, δημοκρατική πλατφόρμα ηλεκτρονικών εκδόσεων Smashwords. Πατήστε εδώ:

https://www.smashwords.com/books/view/1023775

“..και ξάφνου, με τύλιξε μια ατμόσφαιρα γλυκύτατα θερμή. Α! ναι. Η πρώτη επαφή με την Αφρική ήταν με το χνότο της. Και για με, τα χνότα μας ταιριάξανε…».

“Με λόγο γλαφυρό, γεμάτο ένταση και αμεσότητα, οι περιπέτειες της Έμιλυ Γκρέκο μοιάζουν με παραμύθι, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινές. Και αυτό σε ξαφνιάζει. Περιγραφές λυρικές και παραστατικές καθηλώνουν τον αναγνώστη και τον μυούν σ’ ένα χώρο μακρινό. Με χιούμορ, ευαισθησία, ρεαλισμό και ρέμβη μας καθιστά κοινωνούς των δικών της υπαρξιακών διαδρομών. Σαν ένας σύγχρονος Οδυσσέας μας θέλγει με τις περιπέτειές της και μας καλεί να σαλπάρουμε για τον Μεγάλο Νότο και τα νησιά με τους κρυμμένους «θησαυρούς».

Όταν η φίλη μου Έμιλυ μού πρότεινε να ρίξω μια ματιά στο έργο της, δέχτηκα χωρίς να ξέρω περί τίνος πρόκειται. Όμως, από τις πρώτες κι όλες σελίδες, με κέρδισε, ωθώντας με να το διαβάσω απνευστί. Έτσι άρχισε μια ενδιαφέρουσα συνεργασία και ένα ταξίδι παρέα με την ηρωίδα του μυθιστορήματος”. Μαρία Σούχλα


Σαράντα χρόνια οδοιπορικό, μέσα από τα αναπτυξιακά και ανθρωπιστικά προγράμματα στην Αφρική, περνώντας από την Ελλάδα του τότε και του σήμερα, την Ρουμανία, τους διαδρόμους των διεθνών οργανώσεων, και κύρια, τα πρόσωπα των ανθρώπων. Ένα οδοιπορικό που ξετυλίγεται κάτω από το ουράνιο τόξο της ανθρώπινης και πολιτισμικής ποικιλότητας.

Η μετανάστευση, το δουλεμπόριο, ο ρατσισμός και άλλες διακρίσεις, οι κλιματικές αλλαγές, η οικολογική καταστροφή και συνείδηση, η διεθνής αναπτυξιακή και ανθρωπιστική βοήθεια είναι κεντρικά θέματα στον Πρώτο Αφρικανικό κύκλο της τριλογίας των περιπετειών της Έμιλυ Γκρέκο που ξεκινά πριν την πτώση του τείχους του Βερολίνου, την εποχή που τα τριτοκοσμικά κινήματα έφεραν εξήντα επτά νέα μέλη στον ΟΗΕ. Στην Ανγκόλα, η ηρωίδα μας έρχεται αντιμέτωπη με τον πόλεμο, τα διαμάντια, το πετρέλαιο, τους Κουβανούς στρατιώτες. Στα Νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου, βρίσκει το μυστικό θησαυρό μιας καταλυτικής γης που την οδηγεί στην κάθαρση και όχι μια φορά.

Kαι στο Amazon (με την ίδια αισθητική της έντυπης έκδοσης)

Leave a Reply