Πώς το βιβλίο φτάνει στο αναγνωστικό κοινό και το αναγνωστικό κοινό στο βιβλίο;

Θέματα επικοινωνίας, συμμετοχής, δημοκρατίας. Βάλτε τα τώρα αυτά μέσα στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης, κολλήστε και έναν κορονοΐό από πάνω και απαντήστε με μια ηλεκτρονική έκδοση στα Ελληνικά (!) μέσω μιας διεθνούς εκδοτικής πλατφόρμας (!) που έχει εκδώσει πάνω από μισό εκατομμύριο τίτλους, κυρίως σε Αγγλικά, μα και Ισπανικά, Γαλλικά, και σε τόσες άλλες γλώσσες.

Όντως, είναι ένα στοίχημα και οι παρακάτω αράδες αναφέρονται στα «γιατί» και τα «πώς» μαζί μπορούμε να το κερδίσουμε.

Ιούνης στο κέντρο της Αθήνας, στο προαύλιο ενός ιστορικού κτίσματος, κάτω από τις πορτοκαλιές, δίπλα στις γλάστρες με τα γεράνια και τους βασιλικούς, και στο βάθος ο φρεσκοβαμμένος λευκός τοίχος με το γιασεμί ν’ αφήνει το μεθυστικό του άρωμα μια και έχει πια σουρουπώσει και το φως έχει τη γλύκα και την ηρεμία που αρμόζει στη στιγμή.

Είναι η στιγμή της σύναξης των ανθρώπων. Και έχουν μαζευτεί εδώ, απόλυτοι κοινωνοί και λειτουργοί μιας μυσταγωγίας. Έτσι όπως αρμόζει στην παρουσίαση μιας πνευματικής δουλειάς.

Είναι η παρουσίαση ενός βιβλίου. Ενός μυθιστορήματος. Τόσοι έχουν έρθει από μακριά και πρώτα απ’ όλους, η ίδια η συγγραφέας. Ήρθε, εδώ, στα πάτρια ……

Έτσι κάπως θα ήταν αυτόν τον Ιούνη του 2020. Η πανδημία πάει να μας τα χαλάσει. Της βγάζουμε την γλώσσα. Στην πρόκληση απαντάμε δημιουργικά. Τελικά κάνουμε την ανάγκη φιλότιμο (που λέγαμε παλιά) ή (για να το κάνω πιο τρέντι) μετατρέπουμε ένα πρόβλημα σε ευκαιρία.

Το Σάββατο 23 Μαΐου, θα έχουμε το λανσάρισμα του μυθιστορήματος «Οι περιπέτειες της Έμιλυ Γκρέκο – Πρώτος Αφρικανικός κύκλος».

Η έκδοση θα είναι, σε αυτή τη φάση, ηλεκτρονική.

Έτσι, η Έμιλυ Γκρέκο φιλοδοξεί να σας έρθει αγκαζέ στις παραλίες ή όπου τέλος πάντων την αράξετε το καλοκαιράκι. Μέσα, έξω, καφετέρια, παραλία, κομμωτήριο. Τσούπα της αυτή εκεί. Της τσεπούλας. Πολύ ευέλικτη, πανάλαφρη και διακριτική. Και δεν κολλάει ιώσεις. Με την προϋπόθεση βέβαια να απολυμαίνετε το κινητό σας που και που. Εάν προτιμάτε, απολαύστε την στον υπολογιστή σας, φορητό ή επιτραπέζιο.

Πολύ σημαντικό, με την ηλεκτρονική έκδοση μπορούν να έχουν πρόσβαση στο βιβλίο και οι Έλληνες της διασποράς ή γενικά οι Ελληνόφωνοι. Νομίζω αυτό είναι βασικό θέμα δικαιοσύνης. Η μόνο έντυπη έκδοση θα απέκλειε αυτούς τους αναγνώστες.

Η τιμή των μόλις 4,5 € (4,95$ θα σας το δώσει στην πλατφόρμα) είναι μία ακόμα απάντηση στα θέματα της προσιτότητας. Μπορούμε να κρατήσουμε αυτή την τιμή γιατί η ηλεκτρονική μορφή και η διανομή μέσα από μια δημοκρατική πλατφόρμα έχουν συμπιέσει τα έξοδα. Χοντρικά, με 1.000 αναγνώστες που δέχονται μια τέτοια έντιμη συμμετοχή μπορούμε να καλύψουμε  τα έξοδα.

Για ένα χρονικό διάστημα θα αφήσω “ανοιχτή επιλογή” «κάνε εσύ την τιμή» (you choose). Ίσως κάποιοι έχουν δυσκολίες με τις ηλεκτρονικές πληρωμές στο διαδίκτυο. Αν λοιπόν χρειαστεί να το κατεβάσετε δωρεάν μην αισθανθείτε ένοχοι.

Εάν σας άρεσε και στο μεταξύ λύσετε τα θέματα πληρωμής, γυρίστε και κατεβάστε ξανά ένα αντίτυπο πληρώνοντας αυτή την φορά. Εάν μπορείτε, πληρώστε τα 4,5 €, όχι παραπάνω. Στην πρώτη σελίδα, εκεί που αναφέρεται στο copyright, θα δείτε πως αυτή είναι η τιμή που του έβαλα. Στην πλατφόρμα θα δείτε επίσης τι ποσό φτάνει σε εμένα και τι κρατάνε οι διάφοροι μεσάζοντες και η εφορία (30% στην USA).

Κρατήστε και κάτι άλλο. Με 2.000 € τζίρο, μπορούμε να διεκδικήσουμε πωλήσεις μέσω Amazon που είναι πολύ δύσκολο για Ελληνικούς τίτλους. Και γι’ αυτό ακόμα είναι σημαντική η συμμέτοχή σας.

Θα χρειαστεί πρώτα να κάνετε μια δωρεάν εγγραφή στην πλατφόρμα έκδοσης / διακίνησης του βιβλίου. Για να το αγοράσετε μπορείτε να πληρώσετε με πιστωτική κάρτα ή και με PayPal.

Για να πάτε κατ’ ευθείαν στο μυθιστόρημα, πατάτε εδώ:

https://www.smashwords.com/books/view/1023775

Καλή τύχη σε όλους! Ώσπου να φτάσουμε στον κρυμμένο θησαυρό, έχουμε οδοιπορικό. Πάρτε καλούμπα (τον μίτο της Αριάδνης), τέλος πάντων, και πάμε.

2 Comments

  1. Καλή επιτυχία στο καινούργιο ταξίδι

    • Αγαπητή Κατερίνα Βούζα, σας ευχαριστώ που θα μοιραστείτε το ταξίδι μαζί μου. Είμαι σίγουρη πως, κατά κάποιο τρόπο, θα γράψατε μια νέα περιπέτεια, και είμαι ευγνώμων που θα με πάρετε παρέα. Έμιλυ Γκρέκο

Leave a Reply